Megújuló energia és hőtárolásMegújuló energiát napkollektorral a medencés házunkba építettünk be először 2009-ben. Itt hővisszanyerős szellőzés is készült. Felület hűtés/fűtést 2011 óta alkalmazunk, első hőszivattyúval működő házunk 2017-ben épült. Azóta kevés helyre intéztünk gázbekötést!

Kísérleti épületünkben a megújuló energiák újszerű épületszerkezetekben történő tárolását biztosítjuk, ezek fejlesztésén dolgozunk, amihez elnyertük az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatását is.

A 2023-ban befejeződő KKV-START kutatás-fejlesztés eredményeként levegő-víz hőszivattyúval előállított hőenergiát olyan felületfűtő épületszerkezetekkel biztosítjuk, amelyek fokozott hőtárolást és ezzel gazdaságosabb üzemeltetést biztosítanak. A bemutató házként is funkcionáló épület, mely telephelyünkön készül, egyeztetett időpontban látogatható. Az M4 autópálya mellett, Monor közelében, a repülőtértől 15 perc alatt elérhető.

Másik induló fejlesztésünk a PIACI-KFI program keretében ipari és tudományos kutató partnereinkkel nem csak a fent leírt hőtárolási képesség jelentősen fokozott kapacitását célozza, hanem a környezeti, megújuló-energiás hőtermelés újszerű megoldásait alkalmazza: Belső terek fűtésére és hűtésére alkalmas panelek, vagy egyéb módon bedolgozható anyagok fejlesztése. Épületgépészeti rendszer beépítése a megújuló energiák hasznosítására. Új fejlesztésű, megújuló energiát hasznosító energiatermelő panelek beépítése. Épületek külső felületein kedvező energetikai tulajdonságú anyagok beépítése, vizsgálata.

Az ÉMI Nemzeti Mintaházpark és Látogatóközpont 2023-ban Szentendrén nyíló bemutató területén 12 mintaház épül, melyek közt az egyiket a Nebraska Építési Iroda tervezte és cégünk, a Nebraska-Ház Kft. elnyerte a felépítés jogát.